הממלכה המאוחדת, הציר המרכזי של 54 מדינות חבר העמים הבריטי, שולטת כיום על האי אירלנד. צפון אירלנד הינו חבל ארץ קטן הנמצא בצפון מזרח האי. אוכלוסיית צפון אירלנד מונה כ-2 מיליון אנשים ושטחה 13,843 קמ"ר, כאשר שטח ישראל הוא: 20,770 קמ"ר כך שניתן לומר שלפי האוכלוסיה במקום השטח לכל בית גדול למדי מאשר בארץ. לצפון אירלנד יש גם עיר בירה הנקראת בלפסט, כך שצפון אירלנד הינה מקבץ מחוזות שפרשו מן איחודה של אירלנד.
האזור הידוע כיום כצפון אירלנד הוא בעל היסטוריה עקובה מדם של סכסוך אתני הנמשך מזה מאות בשנים, מאז החל יישובם של אנגלים פרוטסטנטים בימי המלכה אליזבת הראשונה ועד לימינו.
צפון אירלנד נוצרה בשנת 1921 לפי חוק הממשלה האירית, שנחקק ב1920 על ידי חוקק הפרלמנט האנגלית שנה קודם לכן. יחד עמה נוצרה המדינה – אירלנד בשאר חלקי האי, אשר הפכה למדינה חופשית הנקראת כיום "הרפובליקה של אירלנד". כאשר נוצרה מדינת אירלנד החופשית, שטח המדינה כלל גם את צפון אירלנד, מה שהמחוזות שהרכיבו את צפון אירלנד לא רצו וניתנה האפשרות לצפון אירלנד לפרוש מן האיחוד, מה שצפון אירלנד ביצעה מייד לאחת מתן האפשרות.
מאז פרישת צפון אירלנד מן שנתיים לאחר יצירת צפון אירלנד, הייתה היסטוריית המדינה מלווה באלימות, טרור בהובלת ארגונים כמו הIRA הלאומני והתנגשויות אלימות. יש אנשים שונים המספרים על התקופה הזו בתור קונפליקט בעל פנים רבות כגון לוחמת רגילה ומלחמת אזרחים. ארגון הIRA ביצע את מעשיו בטענה שהאלימות הופנתה על מנת להתנגד לכיבוש הבריטי בצפון אירלנד. לאחר מכן, פרק נוסף של שנאה בעלת שנים ארוכות בין הפלגים ששהו בצפון אירלד. רובם נוצרים.
הצרות הללו הסתיימו בעקבות תהליך השלום בצפון אירלנד הכלל הכרזה על הפסקות אש על ידי ארגונים צבאיים, הסגת החיילים הבריטים מהרחובות ויצירת כוח משטרה מאורגן וסדיר על מנת לשמור על שקט.
בשנת 1998 נחתם הסכם בין אירלנד לחבל הארץ הצפוני הנקרא "הסכם יום שישי הטוב", הביא לשיפור המצב הפנימי בארץ ובמעמד הבינלאומי להגברת שיתוף הפעולה עם אירלנד. הסכם זה הביא לעליה במספר התיירים המגיעים לצפון אירלנד על מנת לחוות את המורשת העתיקה של המקום ואת תרבותה.